Seferi Yılmaz mazbatasını aldı

Seferi Yılmaz mazbatasını aldı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde, seçimi kazanan BDP'li Eş Başkan Seferi Yılmaz bugün mazbatasını aldı.

MEHMET ERDAŞ / YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ - Pazar günü yapılan seçimlerde Şemdinli Belediye Başkanlığı'nı kazanan BDP'li eş başkan adayı Seferi Yılmaz bugün mazbatasını aldı.

Şemdinli ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi eş başkan adayları Seferi Yılmaz ve Nahide Yıldız, 6 bin 265 seçmenden 2 bin 892'inin oyunu alarak belediye başkanı seçildi.

haberinfotograflari.gif

Eş başkanlardabn Seferi Yılmaz beraberindeki BDPli yöneticiler, il genel meclis üyeleri  ve belediye meclis üyeleriyle Şemdinli Adliyesi'nde İlçe Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Nazif Güraslan'dan mazbatasını aldı.

İlçe Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Nazif Güraslan burada "Seçimin huzurlu bir şekilde yürümesi açısından gereken çalışmaları yaptık. Şemdinli halkına, hepimize ve başkanımıza hayırlı uğurlu olsun.İnşallah nice başarılı hizmetler diliyorum" diye konuştu.

Seferi Yılmaz ise, "Demokratik ve doğru bir seçim oldu.Önümüzdeki seçimlerde de daha güzel bir seçim olması umuduyla Şemdinlimize hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

"SEDAT TÖRE GÖREVİ SEFERİ YILMAZ'A DEVRETTİ"

Şemdinli ilçe seçim kurulundan mazbatasını alan Şemdinli Belediyesi Eş Başkanı Seferi Yılmaz  ve Belediye Meclis Üyeleri yeni görevlerine başladı.

Belediye kapısında belediye personeli tarafından karşılanan eş başkan ve belediye meclis üyeleri belediye binasına geçerek devir teslim törenine katıldı. 

Şemdili'nin eski belediye başkanlarından Hurşit Tekin'in de katıldığı törende Kürtçe bir konuşma yapan eski belediye başkanı Sedat Töre, "Mübarek bir seçimin ardından tekrar Şemdinli, Kürt ruhuyla, Kürt mücadelesiyle, yurtsever duruşuyla kuruluşunu, belediyesini elinde tutuştur. Demokratik Özeklik için daha da yakın adım ve  hedef edinmiştir. 5 yıl önde bu göreve başladığımızda biliyorduk ki, önümüzde zorlu bir görev ve sorumluluklar içerisinde olacağımızı, üzerimizde ağır bir yükün olacağını biliyorduk. Çok şükür bu yükü layıkıyla yerine getirdiğimize inanıyorum. Ve sonuna kadar getirdik. Bu nedenle belediye meclis üyelerimiz, başkanımız bu seçimde de tekar başarılı ve anlının akıyla çıkmışlardır. Bu nedenle önümüzdeki 5 yıl içinde onlar artık bu mübaraek çalışmayı yürüteceklerdir. Biz de onlara başarılar diliyoruz" dedi. Töre her zaman yeni yönetimin destekleyicisi olacaklarını da ifade etti.

Bombalanan Umut Kitapevi'nin sahibi olan belediye eş başkanı Seferi Yılmaz'ın ise; "Bu sorun bütün Şemdinli ve Kürtlerin sorunudur. Bu nedenle, her arkadaşımız bu mevzide nöbetini tamamlayacak ve değişime uğrayacaktır. Bugüne kadar 3 arkadaşımız yer değiştirmiş ve biz de dördüncüyüz. İnanıyorum ki; 3 arkadaşımız da üzerlerine düşen vazifeyi yerine getirmiş ve büyük hizmetler yapmışlardır. 15 yıl önce yaşadıklarımızı göz önüne getirip Şemdinli'nin durumu neydi ne duruma geldi. Çok güzel şeyler yaşandı ve bugüne kadar ne aksaklık yaşanmışsa bu hepimizin aksaklığıdır, BDP ve toplumun aksaklığıdır. Sorunsuz hiç bir şey olmaz. Biz de istiyoruz ki, halkımız da diğer halklar gibi tüm haklarını elde etsinler. Seçimlerde nasıl oyunların oynandığını gördük ama halkımız öyle bir metanetle yaklaştı ki mevzisini terk etmedi ve inşallah hiç bir zaman da terk etmeyecek. Sedat arkadaşımızın da dile getirdiği gibi, belediyecilik tek yada 3-5 kişinin işi değil. Bugüne kadar eksiklerimiz olmuşsa bile bundan sonra Şemdinli'nin her kişisi belediyeye geldiğinde belediyenin bir parçası olduğunu görmelidir. Partimiz ve bütün arkadaşlarımız bu renk ve bilinçte halka yaklaşmalıdır. Hiçbir noktada ayırım yapmaksızın bize oy vermiş yada vermemiş herkese aynı şekilde aynı hizmeti götüreceğiz. Bize oy vermemiş insanlarında bir noktada ikna etmemiz gerekir ki, acaba bu insanımız neden bize oyunu vermedi nerede eksikliğimiz oldu. Bu eksikliğimiz kimin üzerinde olmuşsa bunun belirlenmesi ve düzeltilmesidir. Onun için bir kararlılıkla üzerine gideceğiz. İleri bir adım olacaksa hepimiz için olmalı şahsiyetimiz için olmamalı tüm halkımız için olmalı. Onun için yapacağımız tüm hizmetler için elimizden ne geliyorsa ayırım yapmaksızın ne yapabilirsek yapacağız bu halkımız için ve belediyemizle, personelimizle halkımızın hizmetinde olacağız"diye konuştu.

 

ser-001.jpg

1-115.jpg

img_1162.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum