Sedat Peker hakkında bir soruşturma daha başlatıldı

Sedat Peker hakkında bir soruşturma daha başlatıldı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, barış bildirisini imzalayan akademisyenleri ‘oluk oluk kan akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız’ sözleriyle tehdit eden Sedat Peker hakkında soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da 1128 akademisyenin imzası bulunan ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiriye imza atan akademisyenleri tehdit eden Sedat Peker hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturma, yapılan bir suç duyurusu üzerine başlatıldı. Suç duyurusunda, “akademisyenlerin ortak bildiri kaleme almaları sonrası Peker’in sitesi üzerinden bildiriyi imzalayan akademisyenleri yazdığı yazı ile tehdit ederek panik duygusu yaratmaya çalıştığı” ifade edildi.

Akademisyenlerin hedef haline getirildiğinin kaydedildiği suç duyurusu dilekçesinde Sedat Peker’in cezalandırılması talep edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.