Seçim çalışması yürüten HDP'li kadınlara saldırı

Seçim çalışması yürüten HDP'li kadınlara saldırı

Erzurum'da seçim çalışması yürüten HDP'li kadınlara, kimliği belirlenemeyen bir şahıs sözlü tacizde bulunduktan sonra saldırdı.

ERZURUM - Erzurum'un Yakutiye ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesi'nde seçim çalışması yürüten ve aralarında HDP Erzurum İl Eşbaşkanı Yasemin İba'nın da olduğu HDP'li kadınlar, ismi öğrenilemeyen bir şahıs tarafından saldırıya uğradı.

Saldırgan, aynı mahallede çalışma yürüten diğer HDP'li kadınların olay yerine gelmesi ile kaçtığı belirtildi. Yaşananlara ilişkin bilgi veren HDP Erzurum İl Eşbaşkanı Yasemin İba, mahallede seçim çalışması yürüttükleri esnada bir kişinin önce hakaretlerde bulunarak sözlü tacizde bulunduğunu ardından yanında bulunan Melike Göksu adındaki kadın çalışana saldırarak darp ettiğini belirtti. 

Yaşananların ardından aynı mahallede çalışma yürüten diğer kadın arkadaşlarının yanlarına gelmesi ile saldırganın kaçtığını dile getiren İba, şikayette bulundukları ve yaşananların üzerinden bir saat geçtikten sonra gelen polislerin kendilerine tepki gösterdiğini aktardı. İba, saldırının birçok yerde olduğu gibi provokasyon amaçlı yapıldığını kaydederek, bu tür provokasyonlara asla müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi. Saldırıya uğrayan Melike Göksu'yu Palan Döken Hastanesi'ne götüren kadınlar, hastane yetkililerinin Göksu'ya darp raporu vermediğini belirtti. 

HDP'li kadınlar, Yakutiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek saldırgan hakkında suç duyurusunda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum