Schulz: Mısır ile de Türkiye gibi geri kabul anlaşması imzalayalım

Schulz: Mısır ile de Türkiye gibi geri kabul anlaşması imzalayalım

Mısır açıklarında sığınmacı teknesinin batması ve 43 kişinin ölmesi AB yetkililerini endişelendirdi. Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Mısır ile de Türkiye-AB arasında yapılan geri kabul anlaşması gibi anlaşma imzalanmasını önerdi.

Türkiye ile AB arasında imzalanan geri kabul anlaşmasının, AB değerlerinden vazgeçmeden, işbirliği olabileceğini gösterdiğini kaydeden Martin Schulz, Mısır ile de kapsamlı bir anlaşma imzalanması gerektiğine işaret etti.

'MADEM PARA ALIYORLAR…'

Sputnik'in haberine göre, Mısır'ın Uluslararası Para Fonu IMF'den talep ettiği 12 milyar Dolar krediye atıfta bulunan Schulz, bir taraftan yardım alıp diğer taraftan sığınmacılar konusunda işbirliğinden kaçınmanın doğru olmayacağına vurgu yaptı. Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine konuşan Schulz, son dönemde Mısır üzerinden artan sığınmacı akını karşısında böyle bir yola gidilmesinin gerekli olduğunu söyledi. Gazetenin bildirdiğine göre, IMF'den 12 milyar Dolar kredi almayı uman Mısır Devlet Başkanı Sisi, insan kaçakçılığına ve illegal göçe karşı tedbir alma sözü verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.