Sarıyıldız: Yaralılar komployla karşı karşıya

Sarıyıldız: Yaralılar komployla karşı karşıya

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre’de yaralıları almak için beklenen ambulanslar yerine zırhlı araçların gelmesine ilişkin olarak, “Bekleyen yaralılar şu an daha büyük bir komployla karşı karşıya,” dedi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir binanın bodrum katında günlerdir mahsur kalan 23 yaralı ve 5 cenaze için ambulansların olay yerine giderek yaralıları almasına izin verildi.

Ancak ambulansların gitmesi için İçişleri Bakanlığı’ndan izin çıkmasına rağmen, binaya ambulanslardan önce zırhlı araçlar gitti.

Ambulanslar yerine zırhlı araçların gelmesini HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız değerlendirdi.

imc tv’ye konuşan Sarıyıldız, bodrumda bekleyen yaralıların şu an daha büyük bir komployla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Sarıyıldız, yaralıları almak için gelen ambulansların şehrin dışına çıkarıldığını ve yaralıların bulunduğu yerde ambulans yerine zırhlı araçların olduğunu aktardı.

Zırhlı araçların sağa sola gelişigüzel ateş açtığını ifade eden Sarıyıldız, bombardımanın olduğunu da belirtti.

Sarıyıldız, yaralıların olduğu evdekilerin, “Eğer 5’ten fazla, bir kişi daha yaşamını yitirirse bilin ki bu infazdır” dediğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.