Sarıyer'deki otobüs dehşetinde şoföre 15 yıla kadar hapis istemi

Sarıyer'deki otobüs dehşetinde şoföre 15 yıla kadar hapis istemi

Sarıyer’de 2 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin ise yaralandığı kazaya ilişkin davada mütalaasını açıklayan savcı, 61 yaşındaki otobüs şoförünün “taksirle öldürme” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapsini istedi.

İstanbul 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık otobüs şoförü Fikret Gülbahar (61) hazır bulundu. Duruşmada davaya katılanları ise avukatlar Selim Gölbaşı ve Müge Kaya temsil etti.

Duruşmanın başlamasının ardından sanık Fikret Gülbahar tahliyesini talep ederek, “Yaşlıyım, kalp hastasıyım, rahatsızım, evimde kelepçe cezası uygulanmak suretiyle ya da başka türlü adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmamı istiyorum” dedi. Katılanların avukatları ise şikayetlerinin devam ettiğini ve sanığın cezalandırılmasını istediklerini söyledi.

Duruşmada daha sonra savcı Sait Kunt, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı Kunt, olay tarihinde sanığın kullandığı halk otobüsüyle seyir halinde bulunduğu sırada dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu aracın kontrolünü kaybettiğini vurguladı. Mütalaada, sanığın, yolda yürümekte olan Gülfiriye Düzgün ve Sevim Paralı’nın hayatlarını kaybetmelerine, 9 kişinin muhtelif biçimlerde yaralanmalarına, 5 kişinin park halindeki araçlarında 4 kişinin ise ev ve iş yerinde hasar meydana gelmesine sebebiyet verdiği belirtildi.

“KAZA DİKKATSİZLİK VE TEDBİRSİZLİK SONUCU MEYDANA GELMİŞTİR”

Mütalaada, olay sırasında yapılan keşif ve bilirkişi incelemesi raporuna göre olayın oluşumunda sanığın asli ve tam kusurlu olduğunun belirtildiğinin anlaşıldığı kaydedilerek, “Her ne kadar sanık hakkında bilinçli taksir suçlamasıyla kamu davası açılmış ise de kazanın dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucunda meydana gelip, sanığın birden fazla kişinin ölümü ve birden fazla kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kazaya asli ve tam kusurlu olarak sebebiyet verdiği” ifade edildi.

SAVCI 15 YILA KADAR HAPSİNİ İSTEDİ

Savcılık mütalaada, sanığın taksirle öldürme suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar cezalandırılmasını isterken, olayın meydana gelmesiyle iki kişinin hayatını kaybetmiş ve birçok kişinin yaralanmış olması nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

“ÖN CAM KIRILDIĞI İÇİN ÖNÜMÜ GÖREMEDİM”

Savcının mütalaasını açıklamasının ardından sanığa diyecekleri soruldu. Sanık Gülbahar,ön camın araçlara vurup kırılması sonucu önümü göremediğini belirterek, “Olayın bu şekilde sonuçlanmasının en büyük etkeni bu olmuştur. Takdir ve karar mahkemenindir” dedi.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Gülbahar’ın tutukluluk halinin devamına karar verirken, sanık avukatına esasa ilişkin savunma hazırlaması için bir sonraki duruşmaya kadar süre verdi. Duruşma ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.