Sarı: Bakan Tüfenkçi, Yüksekova halkının talepleri dışına çıkılmayacağını söyledi

Sarı: Bakan Tüfenkçi, Yüksekova halkının talepleri dışına çıkılmayacağını söyledi

Gümrük ve Ticaret Bakanı ile görüşen Hakkari Odalar Birliği Başkanı İrfan Sarı, Yüksekova'da yapılması planlanan konutlar hakkında Bakan Tüfenkçi'nin Yüksekova halkının talepleri dışına çıkılmayacağını söylediğini belirtti.

YÜKSEKOVA HABER

ANKARA - Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı İrfan Sarı ile Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman, Şırnak ve Van Esnaf-Sanarkarlar Odalar birliği başkanları, bir dizi görüşme gerçekleştirmek için Ankara'ya gittiler. Temasları kapsamında Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'yi ziyaret eden heyet, bölgenin ekonomik koşullarının iyileştirilmesi için çalışmaların yapılmasını talep ettiler.

Görüşme hakkında Yüksekova Haber'e açıklamalarda bulunan Hakkari Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği (HESOB) Başkanı İrfan Sarı, özellikle sınır ticareti konusunu gündeme getirdiklerini kaydetti.

HESOB Başkanı Sarı, "Bakan Tüfenkçi Esendere ve Üzümlü Sınır kapılarını ticarete açık olduğunu, bunun için yasal sıkıntı olmadığını belirtti. Derecik'te ise sınır kapısı için çalışmaların süreceğini söyledi. Yüksekova'da yapılması planlanan konutlar hakkında Yüksekova halkının talepleri dışında bir plan yapılmayacağını kaydetti. Yüksekova'nın il olması konusunda fazla bilgisinin olmadığını ama Bakanlar Kurulu'nda bu konunun görüşüldüğünü ve Yüksekova'nın il yapılmasının büyük olasılık olduğunu vurguladı. Vergi terkini, sicil affı, kredilerin ertelenmesi talebimize ise Maliye Bakanı ile konuyu görüşmeden net cevap veremeyeceğini söyledi. Bakan Tüfenkçi, Yüksekova halkının zarar-ziyanlarının da karşılanacağını ifade etti" şeklinde konuştu.

HESOB Başkanı Sarı, temaslarının süreceğini belirtti.

i-1-20160906114519.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.