Sanatçı Aydınlar yargılandı

Sanatçı Aydınlar yargılandı

7 Haziran seçimlerinde İzmir HDP milletvekili adayı olan sanatçı Pınar Aydınlar'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü.

7 Haziran genel seçimlerinde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İzmir HDP milletvekili adayı olan sanatçı Pınar Aydınlar ile HDP İzmir İl Yöneticisi Hacay Yılmaz ve sanatçı Murat Elmastaş hakkında "örgüt propagandası yapmak" ile "suçu ve suçluyu övmek" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması görüldü. Bayraklı'da bulunan İzmir Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, HDP'li Pınar Aydınlar, Hacay Yılmaz, yerel sanatçı Murat Elmastaş ve avukatları katıldı. Kimlik tespitinin ardından Aydınlar'ın avukatı Şerife Çelik, konuşmalarla ilgili dosyada bulunan ses ve görüntü kayıtlarının hukuka aykırı olarak alındığını belirterek, dosyadan çıkartılmalarını istedi. Mahkeme heyeti, savcının da görüşü doğrultusunda, avukat Çelik'in talebini reddetti. 

Aydınlar: İfade özgürlüğümü kullandım

Duruşmada savunma yapan Aydınlar, 6 milyon oy almış bir partinin milletvekili adayı olarak partisinin propagandasını yaptığını belirterek, "Sedat Peker gibi 'Oluk oluk kan akıtacağız' diyen biriyle karşılaştırdığınızda da hiçbir şiddet içerikli söylemde bulunmadığım görülecektir. Ben adalet, eşitlik ve özgürlük temalı söylemlerde bulundum. Özgürlüğü tüm insanlar için istedim. İfade özgürlüğümü kullandım" dedi.

'Çözüm için konuşmaya devam edeceğim'

Hacay Yılmaz ise, "Ben partimin görüşlerini savunuyorum. Kürt sorununun demokratik, barışçıl çözümü için konuşmaya devam edeceğim. Kürt sorununun barışçıl çözülmesinde taraflar var. Bunlardan biri devlet, diğeri Kürt Halk Önderi Bayın Öcalan'dır. Zaten devlet de Sayın Öcalan'ı muhatap görmüştür ki masaya oturmuştur. Ben de tarafların eşit bir şekilde masaya oturması gerektiğini, Sayın Öcalan'ın koşullarının iyileştirilmesini söyledim" diye konuştu.

Sanatçı Murat Elmastaş da, seçim bürosu açılışında şarkı söylediğini, bu şarkıların Kürtçe yayın yapan kanallar ve düğünlerde de söylendiğini, bunların suç içerebileceğini düşünmediğini söyledi. 

Üç sanık da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istemezken, dosyaya ilişkin esas hakkında görüşünü açıklayan savcı, Hacay Yılmaz ile Pınar Aydınlar hakkında, "Örgüt propagandası yapmak" suçundan 2-5 yıl, Elmastaş hakkında ise "Suç ve suçluyu övmek" suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istedi. 

Sanıkların avukatları savunma için süre isterken, mahkeme heyeti duruşmayı 18 Nisan tarihine erteledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.