Kadınlar 2. Ligi şampiyonu Yüksekova Belediyespor ilçeye döndü

TFF Kadınlar 2’nci Lig’de mücadele eden Yüksekova Belediyespor şampiyonluğa ulaştı. Yüksekova Belediyespor ilçeye döndü.

TFF Kadınlar 2’nci Lig’de şampiyonluk elde eden Yüksekova Belediyespor, bugün kente döndü. Takım otobüsü, ilçe girişinde bir grup tarafından davul ve zurna ile karşılandı. Buradan konvoy halinde çarşı merkezine doğru ilerleyen otobüs, şampiyonluk turu attı. Yüksekova Belediyesi önüne geçen takıma çiçek takdim edildi.

“Sahanın sultanlarına şükranları bir borç biliyorum”

Yüksekova Belediyespor Tesisleri önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında ilk sözü Kulüp Başkanı Fevzi Yıldırım aldı. Takımın yaşattığı gururdan mutlu olduklarını belirten Yıldırım, “Gerçekten de bir yılın sonunda Türkiye finallerinde namağlup olup Türkiye şampiyonu olan sahanın sultanlarına şükranları bir borç biliyorum. İyi ki varsınız” dedi.

405a6fed-16bd-4351-9240-e974fd6d450e.jpeg

“Yüksekova halkı hiçbir şey haketmiyor”

Yıldırım’ın ardından konuşan Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, takımın yalnız bırakıldığını vurgulayarak “Yüksekova halkı bana göre üzülerek söylüyorum; belki de bana kızacaksınız ama hiçbir şey haketmiyor.” dedi.

Herkesi kınadığını belirten Büyüksu şöyle konuştu:
"Öncelikle biz Yüksekova halkına bu gururu yaşattığınız için hepinizi tebrik ediyorum. Bu kupa, Yüksekova kadınının, iradesinin ne kadar güçlü olduğunun kanıtı ve sonucudur. Daha nice başarılar kazanmanızı diliyorum. Ancak, ben şuan ki manzaraya gerçekten çok üzüldüm. Gönül isterdi ki bugün Yüksekovalı hemşerilerimin binlercesi burada olsun, sizi karşılıyor olsun. Ama maalesef ki bu tablo karşısında hepimiz üzüldük. Yüksekova halkı bana göre üzülerek söylüyorum; belki de bana kızacaksınız ama hiçbir şey haketmiyor. Bu kadar imkansızlıklara rağmen 2’inci ligde mücadele ederek 1’inci lige yükselerek Türkiye şampiyonu oldular. Hepimizin gururu oldular ama buna rağmen hiçbirimiz burada yokuz. Bu durum bana göre çok ayıp, ben herkesi kınıyorum, gerçekten de kınıyorum.”

2ceac386-7cf1-4528-b758-e2b514f8fa91.jpeg

“Mücadeleci ruhumuzu kullandık”

Zor bir süreç yaşandığını belirten takım kaptanı Kübra Şen ise "Yönetim şartları sağladı, bizler de mücadeleci ruhumuzu kullanarak seyir zevki yüksek bir oyun sergiledik. Etik ve ahlak kurallarımızın dışına çıkmayarak oyunumuzu sergiledik. Bunlar bizim değer yargılarımızdır. Tabi ki bu takımın ardında devletin üst mercileri de yer alıyor. Onları da biz burada temsil ediyoruz. Onun da yükünü omuzlarımızda taşıdık ve bu kupayla taçlandırdık. Birinci lige çıkmamız ödüldü. Ödülümüzü süslememiz kupamızı almamızla neticelendi” ifadelerini kullandı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum