'Salyangoz' Sur için sahnelendi

'Salyangoz' Sur için sahnelendi

Gazeteci Hayko Bağdat, "Salyangoz" adlı tek kişilik oyununu Surlu ailelerle dayanışmak için Diyarbakır'da sahneledi.

Gazeteci Hayko Bağdat'ın Surlu ailelerle dayanışmak için "Salyangoz" adlı tek kişilik oyunu Şehir Tiyatrosu'nda sahneledi. "Aranızda Ermeni var mı?" diyerek, gösterisine başlayan Bağdat, gösteri sonuna kadar izleyiciyi güldürürken, oyunun sonunda anlattığı hikaye ise salondakileri duygulandırdı. 

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ile birlikte oyunu izleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Fırat Anlı, oyun bitiminde gösterdiği performanstan dolayı Hayko Bağdat'ı tebrik ederek, çiçek verdi.

Oyundan elde edilecek geliri Surlu ailelere bağışlayacak olan Bağdat, bugün saat 13.30'te Liv Otel'de gazetecilerle bir araya gelecek. Oyun bugün saat 19.00'da da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yine izleyiciyle buluşacak.

Salyangoz'da ne anlatılıyor?

Çocukluk, gençlik ve evlilik maceralarını anlatan Bağdat'ın oyunu iki bölümden oluşuyor ve 100 dakika sürüyor. İlk bölüm, İstanbul Şişli'de hayatı yüksek bir apartman dairesinden kuşbakışı izleyen bir çocuğun, günün birinde dışarı çıkması, evde yaşam bulan kimliğin dışarıda çok farklı olduğunu görmeye ve anlamaya başlamasıyla başlıyor. Çocukluk ve ergenlik yıllarında başından geçen olayları trajikomik bir şekilde izleyiciye aktaran Bağdat, ikinci bölümde ise gençlik dönemini izleyiciye anlatıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.