Salih Müslim: Suriye Araplar’ın sorunudur

Salih Müslim: Suriye Araplar’ın sorunudur

Kahire’de 22 - 23 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen “Suriye Muhalefeti” adlı toplantıya katılan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, “Suriye sorunu, Araplar’ın sorunudur” dedi.

Rojnews Haber Ajansı’na konuşan Müslim, “Kahire toplantısının amacı, kuşkusuz Suriye muhalefetinin birliğini sağlamaktı. Bilindiği gibi Cenevre’den sonra görüşmeler, yani siyasi çözüm arayışı durmuştu” şeklinde konuştu.

“Kahire toplantısıyla Araplar’ın Suriye konusunda rol almasını istiyorlar” diyen Müslim, “Çünkü Suriye sorunu biraz da Araplar’ın sorunudur. Bilindiği gibi Mısır da Araplar’ın merkezidir. Araplar’ın en büyük ülkesidir. Arap dünyasının siyaseti orada yürütülüyor. Bu yüzden Kahire seçildi” dedi.

“Toplantıda ne gibi kararlar alındı?” sorusuna ise Müslim, “Toplantının sonuçlarını içeren ortak bir açıklamanın yapılması kararı çıktı. Bu açıklamada on madde sıralandı. Bunlar, genel olarak Suriye’nin geleceğine ilişkin hususlardı. Rejim ile diyalog nasıl olacak? Hatta diyalog olsun mu, olmasın mı türünden konular netleştirildi” yanıtını verdi.

Müslim, “Toplantının kararlarından birisi de bir komitenin kurulmasıydı. Bu komitenin görevi Suriye krizi için bir kongre veya konferans düzenlemektir” ifadesini kullandı.

Salih Müslim, Kahire’deki toplantının ardından Rusya’nın başkenti Moskova’ya geçti.

Rusya Hükümeti’nin davet ettiği Suriyeli muhaliflerin katılacağı toplantı, 26 -29 Ocak arasında yapılacak.

Suriye Kürt Ulusal Kongresi (ENKS) ve Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) toplantıya katılmayacaklarını duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.