Saldırının ardından görevden alındılar

Saldırının ardından görevden alındılar

Midyat'taki bombalı saldırının ardından jandarma komutanı ve emniyet müdürü görevden alındı.

Midyat’ta ikisi kadın polis altı kişinin hayatını kaybettiği bombalı araç saldırısında ihmali oldukları iddiasıyla ilçe jandarma komutanı ile ilçe emniyet müdürü açığa alındı. Bomba yüklü aracın bir süredir jandarmanın takibinde olduğu ortaya çıktı.

Milliyet'ten Tolga Şardan'ın haberine göre, saldırıyla ilgili inceleme yapan İçişleri Bakanlığı müfettişleri, olayda ihmali oldukları iddiasıyla ilçe jandarma komutanı binbaşı ile ilçe emniyet müdürünü açığa aldı.

Müfettişler, bombalı araç saldırısında kullanılan aracın bir süredir Midyat İlçe Jandarma Komatanlığı’nca takip edildiğini ortaya çıktı. Müfettişler, jandarma komutanlığında görevli bir astsubayın muhbirle görüşmeler yaptığını ve istihbarat çalışmalarının yapıldığını tespit etti. 

Müfettişler, ön raporu Ankara’ya gönderdi. Bakan Ala’nın müfettişlerin talebine uygun onay verdiği öğrenildi. Soruşturmayı tamamlayacak olan müfettişler, gerekli ifade ve delilleri topladıktan sonra savcılığa tevdi raporunu gönderecek. İdari olarak da disiplin raporu düzenlenecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.