Saldırının ardından Fransa’da dayanışma

Saldırının ardından Fransa’da dayanışma

Fransa’nın Nice kentindeki saldırı sonrası, Nice sakinleri gece kalacak yeri olmayan insanlara kapılarını açtı, Nice taksicileri ise evlerine dönmek isteyen müşterilerini tüm gece bedava taşıma kararı aldı.

Fransa’nın güneyindeki Nice’de 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması sırasında kamyonla yapılan saldırının ardından ülkede dayanışma gösterildi. Saldırıda şu ana kadar 84 kişi yaşamını yitirirken, saldırı nedeniyle ülkede üç günlük ulusal yas ilan edildi.

Saldırının ardından Promenade Des Anglais yolu yayalar dahil olmak üzere her türlü trafiğe kapatıldı. Nice sakinleri gece kalacak yeri olmayan insanlara kapılarını açtı. Nice taksicileri ise evlerine dönmek isteyen müşterilerini tüm gece bedava taşıma kararı aldı.

Bu akşam Nice’de düzenlenmesi planlanan Rihanna konseri ve 16-20 Temmuz arasında düzenlenmesi planlanan Nice Jazz Festivali de saldırının ardından iptal edildi. Bölgesel Müslüman Konseyi Başkanı Boubekeur Bekrii Alpes-Maritimes’deki imamların topluluklarına kan bağışı çağrısı yaptığını söylerken, Le Monde’a şöyle konuştu:

“Dün 14 Temmuz kutlamalarındaydım. Haberi duyar duymaz, ailelerin toplandığı üniversite merkezine gittim. Bir rahip ve bir hahamla birlikte sabah saat 4’e kadar oradaydık.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.