Saldırılara tepki, CHP’ye ‘Barış’ mektubu!

Saldırılara tepki, CHP’ye ‘Barış’ mektubu!

Çınar’da AKP’nin savaş politikalarına sert tepki gösterilirken, İHD Adana Şubesi, AKP ile koalisyon görüşmeleri yürüten CHP’ye, “Barış için elini taşın altına koy” çağrısı yaptı.

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde DBP ve HDP'e öncülüğünde AKP Hükümet'in çözüm sürecini bitirerek, yaptığı askeri ve siyasi saldırılara ilişkin basın açıklaması yapıldı. DBP Çınar ilçe binası önünde yapılan ve çok sayıda kişinin katıldığı eylemde konuşan DBP Çınar İlçe Eşbaşkanı Naşit Bat, "AKP Hükümetinin askeri ve siyasi soykırım operasyonlarını" kınadı. AKP'nin 7 Haziran seçimlerini kendi lehine çevirmek seçimin iptalini sağlamak için her türlü provokasyona başvurduğunu ifade eden Bat, " AKP kendisine seçim yenilgisini tattıran Kürtlerden intikam almak için her fırsatta HDP ve DBP'yi hedef göstermiştir” dedi. IŞİD’in AKP adına vekalet savaşı yürüttüğünü ileri süren Bat, operasyonlarda Kürt hareketi ile IŞİD’in eşitlenme girişimine tepki gösterdi. AKP ve Erdoğan’ın seçim öncesi, “Kürt sorununu yok sayarak” söz konusu savaş konseptini devreye koyduğunu belirten Bat, AKP’nin yargılanmaktan korktuğu için iktidara sarıldığını söyledi.

ADANA

İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi de, başlatılan savaş konseptine karşı tavır alması istemiyle CHP Genel Merkezi’ne açık mektup gönderdi. İHD’nin mektubunda, AKP’nin savaş politikaları nedeniyle Suruç’taki katliamın yaşandığına dikkat çekilerek, toplumun bütün kesimlerinin barıştan yana tavır alması isteğinde bulunuldu. “Ölmek, bu ülkenin yoksul çocuklarının kaderi değildir” denilen açıklamada, CHP’nin koalisyon görüşmeleri de hatırlatılarak, barış için sorumluluk üstlenmesi çağrısı yapıldı. Mektupta, “Bizler İnsan Hakları savunucuları olarak, Türkiye’nin içinden geçtiği bu çözümsüzlük ve antidemokratik süreçte, asıl meselenin Koalisyon görüşmeleri değil, toplumsal barış ve adalet olduğuna inanıyor. Elini taşın altına koyma düşüncesinde olan CHP’nin, barış için sokakta olması gerektiğine inanıyoruz” denildi. 

MERSİN 

Mersin'in Tarsus ilçesinde, üç gündür süren gerginlik sonrasında sabah saatlerinde BDP Tarsus eski İlçe Eşbaşkanı Faik Altın'ın, Barbaros Mahallesi'nde bulunan işyerinin kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateşe verilmesi HDP tarafından protesto edildi. Barbaros Mahallesi’nde ateşe verilen işyerinin önünde HDP Mersin il ve ilçe yöneticilerinin de destek verdiği protestoda onlarca kişi bir araya geldi. Protestoda bir araya gelen yurttaşlar, “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “Katil IŞİD işbirlikçi AKP” sloganları atarken, HDP adına açıklama yapan HDP Tarsus İlçe yöneticisi Bekir Anaçkaya, sabah saatlerinde Altın2ın işyerine yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek, kontra güçlerin devreye girdiğini kaydetti. 

HDP Mersin İl Eşbaşkanı Selman Günbat, Tarsus ve diğer illerde partililerine dönük yapılan saldırıların tesadüf olmadığını kaydederek, yapılan saldırıların tek merkezden kontrol edildiğini söyledi. Günbat, sabah saatlerinde çok sayıda ilde yapılan ev baskınlarını da hatırlatarak, “Hükümet IŞİD’e yönelik operasyon yaptığını duyuruyor. Sabah saatlerinde 250’den fazla insan gözaltına alındı. Bunlardan kaç tanesi IŞİD’li, kaç tanesi HDP’li diye soruyoruz” dedi. Günbat, tüm yurttaşlara sağduyu çağrısı yaparken, provokasyonlara gelmeme çağrısı yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.