Saldırıda iki IŞİD’linin ismi öne çıkıyor

Saldırıda iki IŞİD’linin ismi öne çıkıyor

İstiklal Caddesi’nde düzenlenen canlı bomba saldırısı ile ilgili iki isim öne çıkıyor. Buna göre, saldırıyı, S.Y. ya da M.Ö. isimli IŞİD’lilerin yapmış olabileceği belirtiliyor.

Dün İstanbul’da yapılan bombalı saldırıdan sonra, saldırganın, geçen yıl Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yapılan saldırının da şüphelisi olan S.Y. olabileceği iddia edildi. Gece saatlerinde ise gene IŞİD bağlantılı ikinci bir şüphelinin daha ismi gündeme geldi.

HDP binalarına saldırıların şüphelisi

Saldırının faili olduğu sanılan 33 yaşındaki S. Y., 18 Mayıs 2015’te Adana Seyhan ve Mersin Akdeniz HDP ilçe binalarına yapılan bombalı saldırıların şüphelisi ve “IŞİD üyesi” olarak arananlar listesinde yer alıyor.

S.Y.’nin babasından alınan örneklerle, dün olay yerinden alınan örnekler karşılaştırılacak.

İkinci isim

Hürriyet gazetesinin haberine göre gece saatlerinde ise gene IŞİD bağlantılı ikinci bir isim gündeme geldi.

Buna göre; IŞİD’e katıldığı düşünülen ve “terör nitelikli kayıp şahıs” olarak aranan, Antep doğumlu M.Ö. de şüpheliler arasında.

Bölgedeki güvenlik kameralarının kayıtları ve telefon görüşmelerinden yola çıkılarak bu isim üzerinde durulduğu iddia ediliyor.

M.Ö.’nün Antep’te yaşayan babasından da DNA karşılaştırması için örnek alındığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.