Sakık 301'den beraat etti

Sakık 301'den beraat etti

Ağrı Belediye Eşbaşkanı Sırrı Sakık hakkında 2014 Newroz'unda yaptığı bir konuşma nedeniyle TCK'nin 301'inci maddesinden açılan dava beraatla sonuçlandı.

AĞRI - Ağrı Belediye Eşbaşkanı Sırrı Sakık hakkında 2014 Ağrı Newroz'unda batı illerinde HDP'ye saldıranlara yönelik "Siz Mustafa Kemalin askerleri değil generalleri olsanız ne yazar. İt sürüleri" dediği iddiası ile Ağrı Cumhuriyet Savcılığı tarafından TCK'nin 301'inci maddesinden açılan davanın karar duruşması Ağrı 2. Asliye Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Sakık katılmazken, avukatları hazır bulundu. Mahkeme, Sakık hakkında beraat kararı verirken, gerekçeli kararın önümüzdeki günlerce açıklanacağı öğrenildi. 

Öte yandan konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Sakık, Mustafa Kemal ve askerlerine herhangi bir şey demediğini, HDP'ye saldıran guruplara "it sürüsü" dediğini ve bazı medya kuruluşlarının bu konuşmasında bazı cümleleri cımbızlayarak yayınladığını kaydetti. Sakık, açıklamasında şunları kaydetti: "2014 yılında Ağrı'da gerçekleştirmiş olduğumuz Newroz kutlamalarında yapmış olduğum konuşmada 'Mustafa Kemalin Askerleriyiz' sloganları ile parti binamıza saldıran, arkadaşlarımıza linç girişiminde bulunan saldırganlara yönelik sarf ettiğim sözlerden dolayı hakkımda 301. maddeye muhalefetten dava açılmıştı. Bu sözlerim uzun süre bazı medya kuruluşlarında tüm açıklamalarıma rağmen çaptırılarak, manipüle edilerek Mustafa Kemal ve askerlerine hakaret gibi sunuldu. Ancak sözlerimin yalnızca linçleri gerçekleştiren vandallara karşı olduğunu; asla Mustafa Kemal ve arkadaşlarına yönelik bir hakaret içermediğini, hakkımdan açılan davadan bu gün itibari ile beraat ettiğimi kamuoyuyla paylaşmak isterim." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.