Şahin'e 'arka bahçe' ile yanıt

Şahin'e 'arka bahçe' ile yanıt

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in, "Terör sadece dağda yok, tuvalde de, şarkıda da var" sözüne Diyarbakır'daki kültür ve sanat kurumu çalışanları; resim çizip, şarkı ve şiir okuyarak yanıt verdi.

DİYARBAKIR - İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in, "Terör sadece dağda yok, tuvalde de, şarkıda da var" şeklindeki açıklamalarına Diyarbakır'daki kültür ve sanat kurumları çalışanları, Sanat Sokağı'nda açıklama yapıp, resimler çizip, şarkı ve şiir okuyarak tepki gösterdi. Dicle Fırat Kültür Sanat Merkezi, Cegerxwın Kültür ve Sanat Merkezi, Koma Azad, çok sayıda sanatçının ve kültür sanat öğrencisinin katılımıyla gerçekleşen eylemde ayrıca Bakan Şahin'i protesto etmek için gitar ve bağlama yakıldı. Eylemde açıklama yapan Cegerxwın Kültür Sanat Merkezi Tiyatro Öğretmeni Ömer Şahin, AKP Hükümeti'nin bölgeye yönelik öfkesinin arttığını belirterek, hükümetin sanatçıları "arka bahçenin ayrıksı otları" olarak gördüğünü ifade etti.

1.20120108160544.gif

AKP Hükümeti'nin sanatçılardan beklentisinin PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik 6 aydır sürdürülen avukatları ile görüş yasağını destekleme ve kalemlerden kan akıtmak olduğunu ifade eden Şahin, hiçbir zaman boyun eğmediklerini ve eğmeyeceklerini ifade etti. Şahin, "Osmanlı'dan şairin dilini kesen, halk ozanlarını darağaçlarına gönderen bir geleneğin sürdürücüsü olan günümüz AKP iktidarını bu gündelik faşizm haline gelmiş uygulamalardan derhal vazgeçmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından kültür ve sanat öğrencileri daha önce yaptıkları resimleri sergilerken, bir taraftan ise tuvaller üzerine yeni resimler çizdi. Resim çizen öğrenciler, tuvallerinde anlatmak istedikleri ana temanın tuvallerde "terör" olmadığı, sanatta başka hiçbir şeyin olmadığını dile getirmek olduğunu söyledi. Ayrıca, kültür ve sanat konservatuar öğrencileri koro şeklinde, "Özgürlük mahkûmları" ezgisini ve "Çerxa çoreşa" marşını okudu. Eylemde son olarak Şeyhmus Sefer kendi yazdığı Kürtçe şiiri okurken, kültür, sanat çalışanları İçişleri Bakanı Şahin'i bağlama ve gitar yakarak protesto etti. DİHA

resim.20120108160634.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.