Sağlıkçılar iş bırakıyor

Sağlıkçılar iş bırakıyor

TTB Genel Sekreteri Eşir Bilaloğlu yarın TTB, SES ve Sağlık-İş'in aralarında bulunduğu birçok sağlık meslek örgütünün iş bırakacağını söyledi.

TTB Genel Sekreteri Eşir Bilaloğlu, "Tam Gün Yasa Tasarı"na sadece bir grup hekimin değil, bütün sağlık meslek örgütlerinin karşı çıktığını belirterek, yarın TTB, SES ve Sağlık-İş'in aralarında bulunduğu birçok sağlık meslek örgütünün iş bırakacağını söyledi.

Türk Tabipler Birliği (TTB), yarın yapacakları iş bırakma eylemine ilişkin TTB Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Açıklamayı TTB Genel Sekreteri Eriş Bilaloğlu yaptı. Bilaloğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın konuya ilişkin "sayıları çok az olan bir hekim grubu dışında destek yok" ve "Tasarı ile birlikte hekimlerin özlük haklarında ciddi iyileştirmeler olacak" sözlerini hatırlatarak, "Bu sözlere inanan var mı?" sorusunu yöneltti. Bilaloğlu, bakanın gerçekleri yansıtmadığını, tasarıya sadece birkaç hekimin değil, bütün sağlık meslek örgütlerinin karşı çıktığını, karşı olmayan hiçbir sağlık örgütü temsilcisi olmadığına dikkat çekti. Bilaloğlu, yarın TTB, SES, DİSK'e bağlı Sağlık-İş de dahil bütün sağlık meslek örgütlerinin tasarıya karşı eylemde olacağını söyledi. Acil hastalara özen göstermek kaydıyla yarın iş bırakacaklarını ifade eden Bilaloğlu, acil hastalar hariç yarın hiç bir hastaya bakmayacaklarını, ancak neden iş bıraktıklarını ve sağlık hakkının ne olduğunu anlatmaya çalışacaklarını kaydetti.

Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Genel Başkanı Heybet Aslanoğlu da tasarıyla birlikte radyoloji çalışanlarının çalışma saatlerinin 25 saatten 35 saate çıkmasına yönelik kısa bir açıklama yaptı. Aslanoğlu, Sağlık Bakanı'nın çalışma saatleriyle ilgili "Avrupa standartlarına uygundur" sözlerine vurgu yaparak şu çağrıda bulundu: "Sayın Bakan; siz bize AB standartlarında çalışma ortamı sağlayın biz radyoloji teknisyenleri olarak kamuoyu önünde 7 değil 12 saat çalışmayı taahüd ediyoruz." / DİHA