Sağlık Bakanı Müezzinoğlu hakkında suç duyurusu

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu hakkında suç duyurusu

Sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı bölgelerde yurttaşların sağlık hakkına erişimin engellendiğini ve uluslararası sözleşmelerin ihlal edildiğini belirten SES, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

ANKARA - Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası (SES), bölgedeki sokağa çıkma yasaklarına ilişkin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Şırnak ve Diyarbakır valileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

SES üyesi emekçiler, suç duyurusu öncesi Ankara Adliyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Sendika adına konuşan SES Eşbaşkanı İbrahim Kara, sağlık hizmetlerine kasıtlı bir şekilde erişiminin engellendiği belirterek, halkın kullanımına kapatılan hastanelerin asker ve polisler tarafından kullanılmasının ise kamu binalarını hedef haline getirdiğini ifade etti.

Kürt illerinde sağlık kurumlarına kısıtlı bir şekilde erişim sağlayan az sayıda yurttaşın da GBT uygulaması ile yıldırılmak istendiğini aktaran Kara, "Sağlık emekçiler baskı ve hakaretlere maruz kalmakta ve can güvenliğine ilişkin ciddi kaygı yaşamaktayız. Sağlık Bakanı, sağlık emekçilerinin güvenliğinin sağlanamadığını itiraf ederek, emekçilerin bir hafta boyunca hastanelerden çıkmadan çalışmalarını dayatmaktadır" dedi.

'Uluslararası sözleşmeler çiğneniyor'

Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeleri sokağa çıkma yasağının ilan edildiği illerde çiğnendiğini belirten Kara, "Bu bölgelerde, sağlık emekçileri ve vatandaşın sağlığa erişim hakkını güvence altına alınmayarak, görevini kötüye kullanan ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, nefret suçu işleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Diyarbakır Valisi ve Şırnak Valisi hakkında suç duyurusunda bulunma zorunluluğu doğmuştur" dedi.

Basın açıklamasından sonra sendika üyeleri ve avukatlar suç duyurusunda bulunmak üzere adliye binası girdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.