Sağlık Bakanı Koca: 'Randevuma geleceğim' onayı alacağız

Sağlık Bakanı Koca: 'Randevuma geleceğim' onayı alacağız

Bakan Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) yeni bir uygulamanın hayata geçirileceğini belirterek, "Atıl kapasiteyi kullanabilmek için 'randevuma geleceğim' onayı alacağız." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bakan Koca, yeni dönemde hastanelerde yaşanan randevu aksaklıkları ve kapasite sorunlarının en önemli konulardan biri olduğunu belirtti. Randevuların Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alındığını hatırlatan Koca, il, hastane ve branş bazında yaşanan sorunları bildiklerini ve hastane yöneticilerinin bu konuda yoğun çalışma içerisinde olduğunu ifade etti.

Gelecek dönemde tedbirlerin kademeli olarak hayata geçirileceğini ve yaptırımların arttırılacağını belirten Koca, özellikle hekim sayısının artırılmasının önemine vurgu yaptı. Randevu alıp gelmeyenlerin sayısının önemli bir sorun olduğunu ve bu nedenle randevu alındığı halde gelmeyenlerin sayısını azaltmak için çeşitli tedbirler alacaklarını dile getirdi.

Bakan Koca, randevu alıp gelmeyenlerin sayısını azaltmak için yeni bir onay mekanizması getireceklerini ve randevuya gelmeme durumunda belirli kısıtlamaların uygulanacağını açıkladı. Bu sayede atıl kapasitenin daha verimli kullanılacağını ve randevu alıp gelmeyenlerin sayısının azaltılacağını belirtti.

Ayrıca, Tip-1 diyabeti olan vatandaşlara ücretsiz sensörlerin verileceğini ve yerli üretiminin yapıldığını ifade eden Koca, bu sensörlerin önümüzdeki haftalarda klinik kullanıma sunulacağını ve kademeli olarak kullanıma alınacağını açıkladı. Bu sayede Tip-1 diyabeti olan vatandaşların sağlık hizmetlerinden daha etkin bir şekilde faydalanmasının sağlanacağını belirtti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.