Rusya:Esad iktidarda kalmalı

Rusya:Esad iktidarda kalmalı

Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov, Devlet Başkanı Beşar Esad'ın iktidarda kalması gerektiğini söyledi.

Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov, "Sadece iki seçenek var. Şam'da ya Esad oturacak ya da Nusra. Ülkede siyasi çözümün sağlanması için Şam'da Esad oturmalı" dedi.

Peskov, Rusya'nın Suriye'deki amacının "teröristlerle savaşmak" olduğunu belirterek, Suriye hükümetinin düşmesi halinde "yeni bir mülteci akını yaşanacağını ve Avrupa'da yeni terör saldırıları düzenleneceğini" savundu.

Kremlin sözcüsü şöyle devam etti:

"Bazı ülkeler Esad'dan kurtulmak için ateşle oynuyor ve teröristleri kullanıyor ve bazıları da fütursuzca Esad'ın gitmesi gerektiğini söylüyor. Şam düşer ve oraya teröristler yerleşirse siyasi çözüm olmaz. Suriye'deki krizin çözümü için uluslararası toplumun uzun bir süre ve çok çaba harcaması gerekiyor. Tüm Suriye toprakları kurtarılmalı. Ülkenin parçalanmaması için her şey yapılmalı. Aksi halde bu tüm bölge için felaket olur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.