Rusya'dan NATO'ya jet yanıt

Rusya'dan NATO'ya jet yanıt

Rusya'dan NATO'ya cevap geldi. Yapılan açıklamada, 'NATO, Türk hava sahasını yanlışlıkla ihlal etmemizi Suriye'ye yönelik hava saldırılarımızı saptırmak için kullanıyor' denildi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in bugün yaptığı, "Rusya'nın Türkiye-NATO hava sahasını ihlali yanlışlıkla olmuş gibi görünmüyor" açıklamasına Rusya'dan yanıt geldi. Rusya'nın NATO Daimi Temsilcisi Aleksandr Gruşko, yaptığı açıklamada, "NATO, Türk hava sahasını yanlışlıkla ihlal etmemizi Suriye'ye yönelik hava saldırılarımızı saptırmak için kullanıyor" ifadesini kullandı. Russia Today'in haberine göre, Gruşko, NATO'nun, Rusya'nın olayı açıklama girişimlerini "gözardı ettiğini" belirtti. 

NATO Genel Sekreteri Stoltenbeg, bugün yaptığı açıklamada, "Rusya’nın Türkiye-NATO hava sahasını ihlali yanlışlıkla olmuş gibi görünmüyor" demiş ve Rusya'nın NATO'ya 'gerçek bir açıklama yapmadığını' ifade etmişti. 

"Rusya'nın ciddi bir ihlali olmuştur, bunun bir daha tekrarlanmaması gerekir" diyen ve durumu "kabul edilemez" olarak niteleyen Stoltenberg, sözlerini, "Rusya ile siyasi ve askeri düzeyde iletişimimiz devam ediyor" şeklinde sürdürmüştü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.