Rusya’daki maden faciasında ölü sayısı yükseliyor

Rusya’daki maden faciasında ölü sayısı yükseliyor

Rusya Federasyonu’na bağlı Komi Cumhuriyeti’ndeki madende perşembe günü meydana gelen faciada ölü sayısı 36’ya yükselirken, 80 kişi kurtarıldı.

Rusya’nın kuzeyinde yer alan Komi Cumhuriyeti’ndeki Vorkutaugol Kömür Madenlerinde metan gazı sızıntısına bağlı olarak meydana gelen patlamaların ardından aralarında 5 kurtarma görevlisinin de bulunduğu 36 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Maden işletmesinin müdürü Denis Paikin yaptığı açıklamada, gaz sızıntısının ve yangının devam ettiğini ifade ederek, perşembe günü mahsur kalan 26 kişinin de yaşamını yitirdiğinin farz edildiğini söyledi. Perşembe günü meydana gelen iki patlamada 4 madenci hayatını kaybederken 26 madenci ise mahsur kalmıştı. Bugün sabah saatlerinde kurtarma çalışmalarının sürdüğü sırada meydana gelen üçüncü patlamada ise 5 kurtarma görevlisi ile 1 madencinin öldüğü bildirildi.

Olay sırasında madende 110 madencinin bulunduğu ve 80’inin tahliye edildiği kaydedildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.