“Rusya uçaklarının İncirlik’e gelmesiyle ilgili bir ifade kullanmadım”

“Rusya uçaklarının İncirlik’e gelmesiyle ilgili bir ifade kullanmadım”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İncirlik Üssü’nün kullanımıyla ilgili olarak, Rusya uçaklarına üssün açılabileceği şeklinde bir açıklaması olmadığını belirterek, “Mücadelede işbirliği yapabileceğimizi vurguladım” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası İncirlik Üssü’nün kullanımıyla açıklamada bulundu.

Çavuşoğlu, TRT Haber’de İncirlik Üssü’nün kullanımıyla ilgili, “Başında beri biz mücadelemizi yapıyoruz ve DEAŞ’a karşı aktif mücadeleye katılmak isteyenlere de biliyorsunuz İncirlik Hava Üssü’müzü açtık. Rusya ile de aynı işbirliğini niye yapmayalım?” demişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da, Moskova ve Ankara’nın İncirlik Üssü’nün kullanımıyla ilgili olarak resmi görüşme yapmadığını söyledi.

Çavuşoğlu, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada ise konuyla ilgili şunları söyledi:

“Benim böyle bir ifadem olmadı. Biz DEAŞ’le mücadelede herkesle işbirliği yapabiliriz dedik. Örnek olarak da koalsiyon ülkelerinin İncirlik’teki uçakları ve bulundukdukları gücü verdik.

“DEAŞ’la mücadele eden Rusya ile işbirliği yapabileceğimiz söyledik. Rus uçaklarının İncirlik’e gelmesi konusunda herhangi bir ifade kullanmadım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.