Rusya, Türkiye’nin Suriye’yi bombalamasını BMGK’ya taşıyor

Rusya, Türkiye’nin Suriye’yi bombalamasını BMGK’ya taşıyor

Rusya, Türkiye’nin Suriye topraklarını ağır silahlarla bombalamasını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne taşıyacak.

Rusya, Türkiye’nin Suriye topraklarını ağır silahlarla bombalamasını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) taşıyor.

Sputnik’in haberine göre, Rusya basın mensuplarına bilgi veren bir BMGK kaynağı, “Rusya, Türkiye’nin Suriye topraklarını bombalamasını, BMGK’nın kapalı toplantısında gündeme getirecek” dedi.

Rusya Dışişleri, Suriye’nin kuzeyindeki birçok yerleşim biriminin Türkiye tarafından vurulduğunu, çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını, altyapı tesislerinin ve evlerin yıkıldığını açıklamıştı.

Türkiye’nin komşusuna yönelik agresif eylemleriyle ilgili olarak ciddi rahatsızlık duyulduğunun dile getirildiği açıklamada, “BM Güvenlik Konseyi’nin Ankara’nın Ortadoğu ve ötesinde barış ve güvenliği tehdit eden provokatif tutumunu değerlendirmesi için bu meselenin BM Güvenlik Konseyi’nin gündemine getirilmesini destekliyoruz” denilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.