Rusya: Türkiye ile İncirlik’i konuşmadık

Rusya: Türkiye ile İncirlik’i konuşmadık

Kremlin Sözcüsü Peskov, Moskova ve Ankara’nın İncirlik Üssü’nün kullanımıyla ilgili olarak resmi görüşme yapmadığını söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova ve Ankara’nın İncirlik Üssü’nün kullanımıyla ilgili açıklamada bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İncirlik Üssü’nün Rusya’ya açılabileceğiyle ilgili TRT Haber’de  “DEAŞ hepimizin düşmanı. Rusya ile (İncirlik) işbirliği neden yapmayalım?” demişti.

Sputnik’in haberine göre, üsle ilgili açıklamayı basından duyduklarını belirten “İncirlik üssünün Rusya’ya açılması konusunda Türkiye ile resmi görüşme henüz yapılmadı. Askeri makamlar arasında bu hususta resmi temas kurulup kurulmadığını bilmiyorum. Yanılmıyorsam, yok” dedi.

Çavuşoğlu’nun açıklamasının şüphesiz önemli olduğunu da belirten Peskov, “İlgili organlarımız, bunu siyasi ve askeri açıdan analiz edecek” dedi.

“Bilgi kanalları yeniden faaliyete geçmeli”

Peskov, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda geçen hafta yaşanan saldırıyla ilgili ise şunları söyledi:

“Terör suçuna karıştığından şüphe edilen kişiler daha önce gerek Avrupa ülkelerine gerekse de Türkiye’ye giriş yaptı. Rusya, ilgili kurumlar aracılığıyla bu kişiler hakkında bilgi verdi ve veriyor.

“Ancak son zamanlarda Türkiye ile bilgi değişimi kanalları çalışmadı. Şimdi bunları yeniden faaliyete geçirmeliyiz. Bilgi kanallarını açık tutmanın ne kadar önemli olduğu bir kez daha kanıtlandı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.