Rusya: Türkiye hava sahası ihlal edilmedi

Rusya: Türkiye hava sahası ihlal edilmedi

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya Su-34 jetinin Türkiye hava sahasını ihlal ettiği iddialarını yalanladı.

Sputnik News’in haberine göre, Türkiye’nin hava sahası ihlaline dair açıklamalarını yalanlayan Rusya Savunma Bakanlığı, “Ne Suriye’deki Rus savunma sistemleri ne de Suriye sistemleri Rus Su-34 uçağının sınır ihlali yaptığını tespit etti” dedi.

Hava sahasının ihlal edildiği yönündeki iddiaların ‘temelsiz bir propaganda’ olduğunu belirten Bakanlık, “Türk hava sahası ihlal edilmedi” dedi.

Rusya Büyükelçisi Dışişleri’ne çağırıldı

RIA Novosti’nin haberine göre, Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği, Rusya Büyükelçinin Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldığını doğruladı.

Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü İgor Mityakov da “Büyükelçi Andrey Karlov’un Türk Dışişleri Bakanlığı’nda görüşme yaptığını doğruluyoruz. Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan mevkidaşlarla görüşmenin içeriğine dair yorum yapmıyoruz” dedi.

TSK ALARMA GEÇTİ

Öte yandan TSK alarma geçti. Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve bağlı Amasya, Ankara, Balıkesir, Diyarbakır ve Malatya ana jet üslerinde, “her an her şeye hazırlıklı olmak” anlamına gelen “Turuncu” alarm seviyesine geçildi. TSK tarafından Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'ndeki pilotlara da olası ihlal ve diğer durumlarda “emir” beklemeden “vurma” yetkisi verildi.

Alarm nedeniyle Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'ne çok sayıda takviye F16 savaş uçağı da gönderildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.