Rusya: Türkiye hala Kürtlerin önemini anlamadı

Rusya: Türkiye hala Kürtlerin önemini anlamadı

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, ABD'nin Kürtlerin Cenevre müzakerelerine katılımının önemini anladığını ancak Türkiye'nin bunu henüz anlamadığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Suriye ve Cenevre 3'e ilişkin TASS haber ajansına konuştu. Kürtlerin şu anda Suriye topraklarının yüzde 15'ini kontrol ettiğini hatırlatan Bogdanov, "Doğal olarak Kürtler, Suriye'deki müzakerelere katılım konusunda diğer halklarla aynı haklara sahipler. ABD'liler bu durumu belirgin oranda anladı. Suriye Destek Grubu'ndaki Türk partnerlerimiz ise maalesef bu anlayışa sahip değil" dedi.

'Suudi Arabistan'ın kara operasyonu imkansız'

Suriye topraklarında askeri operasyon düzenlenmesi için Şam yönetiminin onayının alınması gerektiğine dikkat çeken Bogdanov şunları kaydetti: "Operasyon için BM Güvenlik Konseyi kapsamında da karar alınabilir. Suudi Arabistan'ın Suriye'de kara operasyonu düzenlemesi teknik açıdan imkansızdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.