Rusya: Suriye konusunda Türkiye ile ortak eylem mümkün

Rusya: Suriye konusunda Türkiye ile ortak eylem mümkün

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Türkiye ile Suriye konusundaki işbirliğinin yapıcı olacağını gösteren bir eğilim olduğunu belirtip ortak eylemlerin mümkün olduğunu kaydetti.

Rossiya Segodnya ve Atina-Makedon Haber Ajansı'nın ortak projesi olan Russia-greece2016 sitesine röportaj veren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharov, Rusya'nın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından takındıkları tutuma açıklık getirdi. Zaharova, "(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan'ın pozisyonunu desteklemediğimizi belirtmek istiyorum. Bu, hoşumuza giden ya da gitmeyen bir insana kişisel destek verme meselesi değil. Dış politikayı üzerine kurduğumuz bir prensip var: uluslararası hukuka uymak ve BM'nin temel prensiplerini izlemek" dedi.

15 Temmuz döneminde 'anayasal düzen, meşruiyet ve yasal olarak seçilmiş hükümeti' desteklediklerini kaydeden Zaharova, şunları söyledi: "Zira bu, sadece bir ülke içinde değil bölgede de istikrarın korunmasının temelidir. Tüm süreçlerin birbirlerini nasıl etkileyebildiği düşünüldüğünde de olanların dünyanın istikrarı için önemli bir faktör olduğu açıktır.

'SURİYE KONUSUNDA TÜRKİYE İLE ORTAK EYLEM MÜMKÜN'

Öte yandan Zaharova, Türkiye'yle Suriye konusundaki işbirliğinin yapıcı olacağını gösteren bir eğilim olduğunu belirtip ortak eylemlerin mümkün olduğunu söyledi. Zaharova, "Endişelerimizi ve üzerinde anlaşmaktan uzak olduğumuz meseleleri de yapıcı bir biçimde tartışılıyoruz. Ankara'nın yaptıklarını çok gerçekçi bir biçimde izliyoruz, burada herhangi bir yanılsama ya da şüpheye yer yok" ifadelerini kullandı.

Zaharova, "Türkiye ile 'diyalog ve işbirliği yeniden sağlandığını' da belirten Zaharova, "Bu işbirliği fikir alış verişi, bilgi paylaşımı öngörüyor. Gerekmesi hâlinde ortak eylemler de mümkün" diye ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.