Rusya Savunma Bakanlığı: Türkiye dün Suriye'nin kuzeybatısını vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı: Türkiye dün Suriye'nin kuzeybatısını vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de 27 Şubat'tan beri süren ateşkesle ilgili son verilerini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Suriye'de 27 Şubat'tan beri devam eden ateşkesi izleme merkezi, ateşkesin son 24 saat içinde 9 kez bozulduğunu kaydetti.

İhlallerden 6'sının Halep vilayetinde, birinin Lazkiye'de, diğerinin de Dera'da meydana geldiği aktarıldı. En çok ihlalin Halep'te yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, Ensar el Din Cephesi bölgedeki 4 yerleşim yerini bombalamakla suçlandı.

Diğer taraftan açıklamada Türk ordusunun dün (4 Mart) Suriye'nin kuzeybatısındaki Dikmedaş bölgesini bombaladığı belirtildi: "Suriye toprakları bir kez daha Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bombalandı. 4. Mart 2016'da yerel saatle 16.00'da Akçabağlar yakınlarındaki Türk tankları İdlib vilayetindeki Dikmedaş'ı bombaladı."

Öte yandan yine son 24 saat içinde Dera'daki 8 muhalif grubun liderinin ateşkese katılım kararını ilettiğini, böylece ateşkese katılan muhalif grupların sayısının 30'a çıktığı belirtildi. Açıklamaya göre Şam, Humus ve Dera'dai 6 silahlı grupla görüşmeler de sürüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.