Rusya: Saldırıda emrin ABD’den gelmediğini umuyoruz

Rusya: Saldırıda emrin ABD’den gelmediğini umuyoruz

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, koalisyon uçaklarının Deyr ez-Zor’da gerçekleştirdiği ve ‘yanlışlıkla’ olduğu öne sürülen saldırıya ilişkin “Saldırıya yönelik emrin Washington tarafından verilmediğini umuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada “Bu yöndeki emri Washington’dan almadığını umduğumuz koalisyon pilotlarının faaliyetleri, cezai ihmalin ve IŞİD’li teröristlerle doğrudan suç ortaklığının eşiğinde” ifadeleri kullanıldı.

‘TEDBİR ALIN’

Moskova’nın olanlarla ilgili derin endişe duyduğu belirtilen açıklamada “ABD’li partnerlerimizi kapsamlı bir inceleme yapmaya ve benzer olayların tekrar yaşanmaması için tedbir almaya çağırıyoruz. Rusya’nın çağrısıyla yapılan acil BMGK toplantısında da ABD’nin gösterdiği yapıcı olmayan ve belirsiz tutumdan üzüntü duyuyoruz. ABD’li temsilciler yaptıklarının nedenini yeterince anlatamayıp, her zaman olduğu gibi her şeyi tepetaklak etmeye çalıştı” denildi.

‘ILIMLI MUHALİFLER ÜZERİNDE NÜFUZUNUZU KULLANIN’

Moskova, ayrıca Washington’ı ‘ılımlı muhalifler’ üzerinde nüfuzunu kullanıp geçen hafta iki ülke arasında varılan anlaşmanın uygulanmasına yönelik sorumluluklarını yerine getirme konusunda baskı yapmaya çağırdı ve “Aksi takdirde 9 Eylül’de varılan anlaşmaların tamamının uygulanması tehlikeye atılmış olacak” uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.