Rusya Mc Donalds'ı kapatma yolunda

Rusya Mc Donalds'ı kapatma yolunda

Rusya, fastfood markası MC Donalds'ı kapatma kararı alma yolunda.

Rus Tüketicileri Koruma yetkilileri, ürünlerinde belirledikleri birçok problemlerden dolayı McDonald's'ı Rusya'da yasaklamak istiyor.

Daire Başkanı Anna Popowa, Interfax haber ajansına verdiği demeçte McDonald's ürünleri arasında gıda maddeleri güvenliği ve kalitesi yönetmeliklerine aykırı birçok madde bulunduğunu söyledi. Popowa, bu ürünlere yasak getirilmesi için hukuki işlemlerin başlatıldığını belirtti.

Rusya'nın kuzeyindeki Nowgorod bölgesinde McDonald's şubelerinde yapılan incelemelerde salata ve sandviçlerde bakteriler bulundu. Ayrıca birçok burger çeşidinde bildirilen besin değerlerinin gerçek değerleriyle aynı olmadığı kaydedildi. McDonald's ise Rus yetkililerin suçlamalarla ilgili olarak kendilerini bilgilendirmediklerini açıkladı.

Amerikan fastfood zinciri McDonald's, Sovyetler Birliği'nin yıkılmasından kısa bir süre önce 1990 Ocak ayından beri Rusya'da bulunuyor.

Aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski ülkede faaliyette bulunan tüm McDonald’s’ların kapatılmasını önerdi.

McDonald’s’ın Kırım’da restoranını kapatmasını çok olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Jirinovski, “Bu çok güzel. Aynısını Rusya’da da yapmalı. Ben tüm kentlerde LDPR organizasyonlarına McDonald’s restoranlarının önünde gösteri yapmalarını isteyeceğim. Onları gözümüzün önünde görmek istemiyorum… Sonra da Pepsi-Cola ile uğraşırız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.