Rusya: Lavrov’un Türkiye ziyaretiyle ilgili görüşmeler yapıyoruz

Rusya: Lavrov’un Türkiye ziyaretiyle ilgili görüşmeler yapıyoruz

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Türkiye’ye yapacağı ziyaretle ilgili görüşmelere devam ettiğini de ifade etti.

Sputnik’e konuşan Meşkov şu ifadeleri kullandı: “İkili ilişkilerimiz aşama aşama düzelme yoluna girdi. Umut ediyoruz ki ilişkilerimiz tam olarak düzelecek. Moskova’da Multimedya Sanat Müzesi’nde 19. yüzyıl İstanbul fotoğraflarının sergilendiği 'İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı' adlı serginin açılışı da şunu ortaya koyuyor: Rusya ve Türkiye’yi birbirine bağlayan çok şey var. İlişkilerimizin sadece eski düzeyine geri dönmesi değil, aynı zamanda daha da öteye taşınması için çok çalışmamız gerekir.”

Rus diplomat Meşkov sözlerine şöyle devam etti: “Lavrov’un önümüzdeki tarihlerde yapacağı Türkiye ziyareti ile ilgili konu şu anda taraflar arasında yapılan görüşmelerde ele alınıyor. Hem Rusya hem de Türkiye tarafı için uygun olabilecek bir zamanın seçilmesi, ayarlanması için taraflar görüşüyor. Umut ediyoruz yakın zamanda iki ülke dışişleri bakanlarının eş başkanlığında Rusya-Türkiye Ortak Stratejik Planlama Grubu'nun (OSPG) toplantısı yapılacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.