Rusya Halep'te hava saldırılarını durdurdu

Rusya Halep'te hava saldırılarını durdurdu

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye ordusu ile birlikte Halep kentinde düzenledikleri hava saldırılarını durdurduklarını açıkladı.

Sergey Şoygu, sivillerin ve muhaliflerin kentin doğusunda oluşturulan iki koridor üzerinden bölgeden ayrılmalarına izin vermek istediklerini söyledi. Şoygu, isyancılar üzerinde etkisi olan ülkelerden de, onları Halep'ten ayrılmaları yolunda ikna etmelerini istedi.

Rusya Savunma Bakanı, Suriye ordusunun da, silahlı isyancıların kentten çıkışına izin vereceği ve bölgeden çekileceği sözü verdi.

Şoygu, Suriye'deki 'muhalif grupları teröristlerden ayırmak için' Çarşamba günü Cenevre'de askeri uzmanların buluşacağını da belirtti.

İdlib'e gitmelerine izin verilecek

Suriyeli muhaliflerin yanı sıra yaralıların ve hastaların kentten çıkarak İdlib bölgesine gitmelerine izin verilecek. Kremlin daha önce Halep kentine yönelik bombardımana Perşembe günü sekiz saat ara verileeğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.