Rusya: Fransa ve ABD, giderek aklıselimden uzaklaşıyor

Rusya: Fransa ve ABD, giderek aklıselimden uzaklaşıyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Fransa'nın BM'ye sunduğu Halep taslağına ilişkin, yaptığı açıklamada "Washington ve Paris giderek aklıselimden uzaklaşıyor" dedi.

Fransa'nın BM'ye sunduğu ve Halep'in uçuşa yasak bölge olmasını öngören karar taslağı bugün oylanacak.

‘BİZİ DEHŞETE DÜŞÜRÜYOR'

Konuyla ilgili İnterfax'a konuşan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov "ABD, dün Suriye kriziyle ilgili Rusya'ya ilişkin kabul edilemez açıklamalarda bulundu. ABD'nin son zamanlardaki faaliyetlerini hayal kırıklığıyla izliyoruz. Özellikle de yaptıklarıyla ABD ve Rusya arasında 9 Eylül'de varılan anlaşmanın uygulanmasını engelleyen politikacıların şimdi durumu düzeltmeye dahi çalışmaması ve krizi derinleştirmeye çalışması bizi dehşete düşürüyor" ifadelerini kullandı.

Ryabkov ayrıca, ABD ve Fransa yönetimindeki tek seslilikten üzüntü duyduklarını belirtti: "Fransa Dışişleri Bakanı (Jean-Marc Ayrault) yakın zamanda Moskova'ya geldi. Yaptığımız görüşmelerin bir ilerleme kaydetmek için yardımcı olacağını umduk. (Rusya Dışişleri Bakanı Sergey) Lavrov, Ayrault'la diyaloğunu bu doğrultuda inşa etti. Ancak biz New York'ta 8 Ekim'de (bugün) karşıtlarımız tarafından Fransa'nın Suriye krizine ilişkin sunduğu kabul edilemez bir projenin uygulanması konusunun oylanması şeklinde siyasi bir şantajla karşılaşıyoruz. Washington ve Paris'in faaliyetleri ne yazık ki giderek aklıselimden uzaklaşıyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.