Rusya: Çavuşoğlu’nu anlamakta zorlanıyoruz

Rusya: Çavuşoğlu’nu anlamakta zorlanıyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Rusya ile ilişkilerle ilgili yaptığı açıklamaya yanıt Rusya Dışişleri’nden geldi.

Rusya’nın ‘uçağının düşürüldüğü ilk zamanlardaki gibi duygusal davranmayı bıraktığını’ söyleyen ve bunun ‘iyiye işaret’ olduğunu vurgulayarak “Önümüzdeki süreçte Rusya adımlar atarsa, biz ilişkilerimizi normalleştiririz” diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na Rusya’dan yanıt geldi.

Çavuşoğlu’nun açıklamaları için, “Bakanın neye dayanıp böyle bir çıkarımda bulunduğunu anlamakta zorlanıyoruz” yanıtını veren Rusya Dışişleri Bakanlığı, bu tür sözler için herhangi bir gerekçe bulunmadığını ifade etti.

Sputnik’in aktardığına göre; Bakanlığın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Maalesef belirtmemiz gerekir ki, Çavuşoğlu’nun açıklamaları, ikili ilişkilerin özünün çarpıtılması için Türkiye’de yürütülen enformasyon kampanyasının bir parçasıdır,” denildi.

Bugün için ilişkilerin normalleşmesi yönünde herhangi bir emare bulunmadığının altı çizildiği açıklamada, “Bir kez daha altını çizmek isteriz ki, mevcut krizin sorumluluğu tamamen Türk yönetimine aittir,” ifadelerine yer verildi.

Çavuşoğlu ne demişti?

A Haber’e konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus uçağının düşürülmesinden sonraki dönem değerlendirildiğinde, Rusya’nın ilk zamanlardaki gibi ‘duygusal olmadığını’ ve ‘daha aklıselim davrandığını’ söylemişti.

Çavuşoğlu, “Bu iyiye işaret. Rusya’nın düşen uçak meselesini şahsileştirdiğini kaydetti. Rus uçağının düşmesi bizim istediğimiz bir şey değildi. Ancak angajman kuralları belli. O zaman da bu konuyla ilgili üzüntümüzü, taziyelerimizi en üst düzeyde ilettik. Önümüzdeki süreçte Rusya adımlar atarsa, biz ilişkilerimizi normalleştiririz,” diye konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.