Rusya: Boris Johnson'ın sözleri utanç verici

Rusya: Boris Johnson'ın sözleri utanç verici

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın Londralıları Rusya Büyükelçiliği önünde protesto gösterileri düzenlemeye çağırmasının ardından Moskova'dan İngiltere'ye "Uluslararası anlaşmaları unutmayın" uyarısı geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Johnson'ın sözlerini "utanç verici" olarak nitelendirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada Johnson'ın sözlerinin 'histerik bir Rus düşmanlığı'nı yansıttığı belirtildi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov da 1969'da imzalanmış olan Viyana Konvansyonu'nu hatırlatarak, "Muhtemelen İngiltere Dışişleri Bakanı'nın bu anlaşmadan haberi vardır. İngiltere ülkesinde görev yapan Rus diplomatların güvenliğinden sorumludur" dedi.

Boris Johnson dün Avam Kamarası'nda yaptığı konuşmada, Suriye'nin Halep kentinde düzenlenen hava saldırılarını kınamış ve Rusya Büyükelçiliği önünde protesto gösterileri düzenlenmesi çağrısı yapmıştı.

Johnson, Halep'teki hava saldırılarını düzenleyenlerin Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanması gerektiğini söylemişti. Rusya, Halep'te sivillerin ve yardım kuruluşlarının kasten hedef alındığı iddialarını reddediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.