Rusya BMGK'yı Türkiye konusunda toplantıya çağıracak

Rusya BMGK'yı Türkiye konusunda toplantıya çağıracak

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni Türkiye'nin Suriye'ye olası kara harekatı ile ilgili olarak toplantıya çağırma kararı aldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni Türkiye'nin olası Suriye kara harekatıyla ilgili olarak bugün toplantıya çağırma kararı aldı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, BM Güvenlik Konseyi'ne bugün Türkiye ile ilgili bir karar tasarısı sunmayı planladıklarını söyledi.

Suriye sınırındaki durumun kötüye gitmesi ve Türkiye'nin kara operasyonu düzenleme planlarıyla ilgili olarak bakanlığın internet sitesi üzerinden bir açıklama yapan Zaharova, "IŞİD'in Suriye'de hareket etmesinden ve burada terör üsleri kurmasından rahatsızız. Bu nedenle, Rusya olarak bugün BMGK'yı bu konuyu görüşmeye çağırmayı ve bir karar tasarısı sunmayı planlıyoruz. Tasarıda Suriye'nin toprak bütünlüğüne ve egemenliğine zarar veren eylemlerin son bulması yönünde çağrı yapacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.