Rusya: ABD'nin füze kalkanı uzayın güvenli şekilde kullanılması karşısında tehdit

Rusya: ABD'nin füze kalkanı uzayın güvenli şekilde kullanılması karşısında tehdit

Rusya Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi Poznihir, ABD'nin füze savunma kalkanı ağının, uzayın diğer ülkeler tarafından özgür ve güvenli bir biçimde kullanılmasına karşı tehdit oluşturduğunu söyledi.

Çin'de katıldığı bir konferansta ABD'nin füze savunma sisteminin uzay güvenliğinde neden olduğu tehdide değinen Rusya Genelkurmay Başkalığı Ana Operasyon Dairesi Yetkilisi Korgenaral Viktor Poznihir, "ABD'nin füze savunma sistemi, uzayın herhangi bir ülke tarafından özgür ve güvenli bir şekilde kullanılması karşısında tehdit oluşturuyor. Bu sistemin uyduları vurabilecek kapasitede olması, ABD'nin uzaya silah yerleştirilmesini yasaklayacak anlaşmalara karşı çıkmasının nedenlerinden biri" dedi.

ABD donanmasının elindeki Standard 3 füzelerinin Rus ve Çin uzay gemilerini vurabilecek güçte olduğunu belirten Poznihir, "Bu füzelere sahip olan gemilerin küresel olarak kullanılması gerçeği de ABD'nin her ülkenin uzay faaliyetlerine engel olabileceğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

'AMAÇ RUSYA VE ÇİN'E KARŞI ÜSTÜNLÜK SAĞLAMAK'

Poznihir ABD'nin küresel füze savunma kalkanının ne İran ne de Kuzey Kore'den gelebilecek tehditler ile ilgili olduğunu belirtip bu kalkan sisteminin gerçek amacının Rusya ve Çin karşısında askeri üstünlük sağlamak olduğunu vurguladı. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.