Rusya: ABD destekli muhalifleri vurmadık

Rusya: ABD destekli muhalifleri vurmadık

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Pentagon’dan bir yetkilinin ‘Rus savaş uçaklarının Suriye’de ABD’nin desteklediği muhalifleri vurduğu’ yönündeki açıklamalarını yalanladı.

ABD Savunma Bakanlığı’ndan ismi belirtilmeyen üst düzey bir yetkilinin Rus savaş uçaklarının Suriye’nin güneyinde El Tanif’a yakın bir bölgede ABD’nin desteklediği muhalifleri vurduğu yönündeki iddiası, önceki günlerde basına yansımıştı. İddiaların ardından Rusya Savunma Bakanlığı ve ABD’li savunma yetkilileri konuyla ilgili dün video konferans yoluyla bir görüşme gerçekleştirdi.

Konaşenkov “Rus Hava Kuvvetleri’nin vurduğu bölge, ABD destekli ve ateşkese katıldığı belirtilen muhaliflerin faaliyet gösterdiği bölgeden 300 kilometre uzaktaydı” dedi.

Rus uçaklarının ABD öncülüğündeki koalisyona söz konusu operasyon öncesinde bilgi verdiğini belirten Konaşenkov, Washington’un Moskova’ya muhaliflerin bulunduğu bölgelere ilişkin istihbarat sağlamayı reddettiğini de ifade etti. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.