Rus ressamlar Palmira’ya gitti

Rus ressamlar Palmira’ya gitti

Rusya’nın başkenti Moskova’daki Rusya Savunma Bakanlığı’na bağlı M. B. Grekov Askeri Sanatçılar Stüdyosu’ndan ressamlar, Suriye’de IŞİD’den kurtarılan Palmira kentine gitti.

Rus Mariinskiy Tiyatrosu’nun düzenlediği tarihi klasik müzik konserinin ardından, IŞİD’den kurtarılan Palmira’yı yine Rus sanatçılar ziyaret etti. M. B. Grekov Askeri Sanatçılar Stüdyosu ressamlarından Andrey Sibirskiy, Palmira’ya bir gezi düzenlediklerini söyledi.TASS'a konuşan Sibirskiy “Burada önemli olan sadece ziyaret değil, ziyaret sırasında gördüklerimizin daha sonra yüzyıl varlığını koruyacak tablolara dönüşmesi” ifadelerini kullandı.

Palmira’nın Rus Hava Kuvvetleri’nin desteğiyle teröristlerden kurtarılması gibi Rusya tarihinde önemli olan bir olayı sanata dökerek vatandaşlık görevlerini yerine getirdiklerini belirten Sibirskiy “Bu modern Rusya tarihindeki dönüm noktalarından biri. Burada bizim açımızdan en önemlisi militanların ülkemize girmesinin önlenmesi ve elbette ki Suriye halkına yardım edilmesi söz konusu” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.