Rus Hava Kuvvetleri, Türkiye gözlem uçuşunu başlatıyor

Rus Hava Kuvvetleri, Türkiye gözlem uçuşunu başlatıyor

Rus Hava Kuvvetleri'ne ait An-30B235 tipi askeri uçak, iki ülke arasındaki gergin ilişkilerden dolayı şubat ayında gerçekleştirilemeyen Türkiye gözlem uçuşunu başlatıyor.

Açık Semalar Anlaşması (ASA) çerçevesindeki denetimin 24-28 Ekim arasında yapılacağını ifade eden Zabello, "Uçuş için Eskişehir askeri havaalanı kullanılacak ve gözlem uçuşunun azami uzaklığı bin 900 kilometreye kadar olacak" diye bilgi verdi.

Sputnik'in haberine göre, Rus Savunma Bakanlığı yetkilisi ayrıca Türkiyeli askeri uzmanlarının da denetim sırasında uçakta bulunacağını ve üzerinde anlaşma sağlanan uçuş parametrelerine uyulmasını ve anlaşma kapsamında öngörülen gözetim araçlarının kullanılmasını kontrol edeceğini söyledi. Zabello Şubat ayında Türkiye'de planlanan, fakat planlamayan gözlem uçuşunu bu sefer gerçekleştirileceklerine de işaret etti.

Türkiye, Şubat ayında Rusya'nın Türk hava sahasını denetlemesine izin vermemişti. Türk Dışişleri, ‘Rusya'nın 2-5 Şubat 2016 arasında talep ettiği gözlem uçuşunun rotasında mutabakat sağlanamadığı için uçuş gerçekleşmemiştir' açıklamasını yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.