Ruken Yetişkin tahliye oldu

Ruken Yetişkin tahliye oldu

Yüksekova eski belediye başkanı Ruken Yetişkin 8 aydır tutuklu kaldığı Bitlis E Tipi Cezaevi’nden bu sabah tahliye oldu.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

2004 yılında İstanbul Bağcılar’da DEHAP tarafından düzenlenen ‘Gençlik Şöleni’ programının tertip komitesinde yer alan Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin hakkında İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla verilen 10 aylık hapis cezası bugün bitti. Yargıtay'ın Mayıs 2010'da onayladığı ceza, Yetişkin'in mazereti nedeniyle 4 ay ertelenmişti.

67102

Yetişkin söz konusu cezasını 4 aylık mazeretin ardından, 7 Aralık 2010 tarihinde Bitlis E Tipi Kapalı cezaevine girerek çekmiş, yaklaşık 8 aydır cezaevinde kalan Yetişkin bugün saat 08.00 sularında tahliye oldu. Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevi önünde aralarında BDP Bitlis İl Başkanı Orhan Bezirganoğlu, BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Güroymak Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan, Kolludere Eski Belediye Başkanı Lezgin Bingöl'ün de bulunduğu çok sayıda kişi tarafından karşılandı. Karşılamadan sonra Yetişkin ve karşılamaya gelenler, Tatvan'a geçti.

"İÇERDE BIRAKTIKLARIMIZ YÜZÜNDEN TAHLİYEME SEVİNEMEDİM"

Telefonla ulaştığımız Yüksekova eski Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, cezaevinden çıkmış olmasına çokta sevinemediğini ifade ederek, "Ben yıllardır bu mücadele içinde yaşayan birisiyim. Cezaevinden çıkmış olmam benim açımdan büyük bir burukluğa neden oldu. Cezaevinden çıkmış olmam beni mutlu etmiyor. Çünkü binlerce arkadaşımız halen cezaevinde bu yüzden çok mutlu değilim. Bizim mücadelemizin bir ayağı cezaevidir diğer ayağı ise dışarısıdır dışardaki mücadelemize devam edeceğiz. Yüksekova halkını selamlıyorum. Bir aksilik olmasa yarın Yüksekova’ya gelmeyi düşünüyorum."şeklinde konuştu.

7 Aralık 2010 tarihinde, Yüksekova Belediye Başkanı sıfatıyla cezaevine giren Ruken Yetişkin, İçişleri Bakanlığı"nın istemiyle Danıştay'ca görevinden alındı. Ruken Yetişkin'in yerine Yüksekova Belediye Başkanlığı vekilliğini Avukat Erdal Aydın yürütmüş,  daha sonra yapılan seçimle Yüksekova Belediye Başkanlığı'na Ercan Bora seçilmişti.

BDP grup başkanı Selahhatin Demirtaş Yüksekova'da yaptığı bir konuşmada, Yetişin'in görevden alınmasını eleştirmiş, "Sayın Ruken Yetişkin bu halkın seçtiği bir belediye başkanıdır. Siz ne kadar görevden alsanız da Yetişkin'in cezası bittiğinde Yetişkin bu halka hizmet etmeye devam edecektir."demişti. FOTOĞRAFLAR DİHA

67105

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
43 Yorum