Roboskili aileler: Yasalarınız katliamı meşrulaştırıyor

Roboskili aileler: Yasalarınız katliamı meşrulaştırıyor

Roboski katliamında yakınlarını kaybeden aileler, AKP'nin mecliste görüşülen "iç güvenlik paketi" ile katliamlarını meşrulaştırmaya çalıştığına ve yasaların katliamların meşrulaştırdığına dikkat çekti.

ŞIRNAK - Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, 28 Aralık 2011'de Türk savaş uçakları tarafından yapılan bombardıman sonucu hayatını kaybeden 34 yakınları için her hafta eylem gerçekleştiren Roboskili aileler, 165. kez Roboski Mezarlığı'nda bir araya geldi.

Aileler, yakınlarının resimlerinin yanı sıra Roboski yürüyüşüne katıldığı için tutuklanan Özgür Amed'in serbest bırakılmasını talep eden dövizler taşıdı. Aileler adına açıklama yapan Veli Encü, katliamın üzerinden üç yıl geçmesine ve katliamın faillerini bilinmesine rağmen katliamın yargının karanlık dehlizlerde kaybedilmeye çalışıldığını ifade etti. 

'Yasalarınız katliamların güvencesidir'

Encü, Roboski Katliamı'nın siyasi sorumlusunun AKP olduğunu ve suskunluğunu sürdürmesinin yanı sıra adalet talep edenleri de yargıladığına dikkat çekti. "İç güvenlik paketi"nin çıkartılmaya çalışılmasına tepki gösteren Encü, "AKP hükümeti 'iç güvenlik paketi' ile yaptığı katliamları meşrulaştırmak için yasa çıkartıyor. Bu paketler TBMM'nin düzenini dahi bozuyorsa kamu ve toplum düzenini nasıl sağlayacaktır. Gelenek ve göreneklerimizde hep var olan günlük hayatta giydiğimiz, boynumuzda taktığımız puşiyi, yöresel kıyafetlerimizi suç unsuru olarak gören iç güvenlik yasasını tanımıyoruz, kabul etmiyoruz. Çok iyi biliyoruz ki yasalarınız katliamlarınızın güvencesidir" şeklinde konuştu. 

"Bizler asla kirli politikalarınıza taviz vermeden mücadelemizi sürdüreceğiz" diyen Encü, herkesi sıkıyönetim yasası olacak pakete karşı durmaya çağırdı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.