Roboskili aileler AİHM'e gidiyor

Roboskili aileler AİHM'e gidiyor

 Roboski katliamının 229'uncu haftasında adalet arayışlarını sürdüren aileler, Anayasa Mahkemesi'nin "eksik evrak" gerekçesiyle reddettiği Roboski davasını AİHM'e taşıyor.

ŞIRNAK- Şırnak Uludere ilçesinin Roboski köyünde TSK'ye ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu katledilen 34 sivil yurttaşın aileleri, katliamın 229'uncu haftasında adalet arayışlarını sürdürdü. Katledilen yakınlarının mezarları başında bir araya gelen aileler adına açıklamada bulunan Roboski-Der Başkanı Veli Encü, Roboskili katliamının faillerinin yargılanması için adalet arayışlarını sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

'Yargı Erdoğan'ın vesayeti altında'

Roboski davasının Anayasa Mahkemesi tarafından "eksik evrak" gerekçesiyle ret edilmesini skandal olarak nitelendiren Encü, AYM'nin de askeri ve sivil yargının gösterdiği tavır ve tutum içerisine girdiğini ifade etti. Türkiye'de hukuk sisteminin AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "aklamak" üzere işlediğini dile getiren Encü, "Türkiye'de taraflı olan yargı ve hukuk sistemi tüm boyutları ile Erdoğan ve AKP hükümetinin vesayeti altına geçmiş bağımsız bir yargı olmaktan çıkmıştır. Hukuk mücadelemiz Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) yapacağımız bireysel başvurular ile devam edecektir" dedi.

'Dokunulmazlıkların kaldırılmasına hayır'

Encü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katliam ve soykırım politikaları ile "başkanlık" sistemini hayata geçirmek istediğini vurgulayarak, "Hala 90'lı yıllarda yaşanan meclisten tekme tokat atılan DEP'li vekillerimize yapılanlar ile yüzleşmeden, yeni bir DEP vakasına izin vermeyelim. Bugün saray darbesine 'Hayır' demek için bir araya gelmeliyiz. Dokunulmazlıkların kaldırılmasına 'Hayır' demek için bir araya gelmeliyiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum