Roboskili aileler adalet istedi

Roboskili aileler adalet istedi

Roboskili aileler, 166. kez bir araya geldikleri Roboski Mezarlığı'nda katledilen yakınlarının faillerinin bulunmasını istedi.

ŞIRNAK - Şırnak Uludere'de 28 Aralık 2011'de Roboski köyünde sınır ticareti yapan 34 yurttaşın Türk savaş uçakları tarafından yapılan bombardımanla katledilmesini protesto eden ve katliamın faillerinin yargı önüne çıkmasını talep eden aileler, 166. kez Roboski Mezarlığı'nda bir araya geldi. Ellerinde katledilen yakınlarının fotoğraflarıyla eyleme katılan Roboskili aileler adına açıklama yapan Veli Encü, adalet çağrılarını bir kez daha yinelediklerini belirterek, "Aradan geçen onca zamana rağmen bugüne kadar ne faillerin bulunmasına yönelik bir adım atıldı, ne de vicdanları rahatlatacak bir özür dilendi" dedi. 

Katliamın sorumlularının bilinmesine rağmen hukuki boyutta bir adım atılmadığına işaret eden Encü, "Katliamdan bugüne kadar sorumluluğu bulunanların hiçbiri sorgulanmazken, biz Roboski aileleri sorgudan, soruşturmalardan ve idari para cezalarından ve asılsız gerekçelerle davalar açılıyor. Beş yıl cezaevinden kaldıktan sonra serbest bırakılan Şırnak milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız'ı karşılamaya gittim diye sudan ucuz sebep ve bahanelerle, toplantı ve gösteri kanuna muhalefet gerekçesiyle hakkımda ki 15 ay hapis cezası çok iyi biliyorum ki tek amaç mücadeleden yıldırma ve sindirme girişimidir" diye konuştu. 

robos.jpg

Geçen uzun zaman dilimi içerisinde sağ kurtulanların ifadesi dahil tüm kanıtların katliamın bilinçli bir şekilde yapıldığını gösterdiğini aktaran Encü, "Ortada olmayan tek şey ise adaletin kendisiydi. Roboski'de çocuklarının mezarı başından ayrılmayan biz Roboskili aileler için 1162 hafta, bitmek bilmeyen bir acı ve öfkedir. Bizler, onlarca yıldır gökyüzünden bomba yağan bu topraklarda dökülen gözyaşlarına tahammülü kalmayanlar olarak, daha fazla kan dökülmeden bu ısrardan derhal vazgeçilmesini ve adaletin biran önce yerine getirilmesini istiyoruz" dedi. 

Encü, gerçek bir barış ortamının katliamların faillerin yargılanmasıyla sağlanacağına vurgu yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.