Roboski'den mektup var

Roboski'den mektup var

Roboski Katliamı’nda yaşamını yitiren 17 yaşındaki kardeşi Serhat Encu ile yaşamını yitiren diğer yurttaşlar için kalemi eline alan Welat Encu, katliamı anlattı.

DİYARBAKIR - "Ey insanlık sıfatını yitirmiş vicdansız caniler! Ey eli kanlı katiller" diyerek, yetkililere seslenen Encu, "Onlar böyle vahşice bir saldırıyı hak etmedi" dedi.

Şırnak’ın Uludere İlçesi Roboski Köyü'nde 28 Aralık günü yaşanan katliamda yaşamını yitiren Serhat Encu'nun ağabeyi Welat Encu, kardeşi ve yaşamını yitiren çocuklar için kalemi eline alarak, duygularını kağıda döktü. "Gecenin zifiri karanlığı, soğuk hava, kar, çamur ve ölüm korkusu bunların hiçbirisi o gece ölüme giden yoldan onları vazgeçirtemedi. Çünkü mecburdular" diyerek başlayan Encu, yaşamını yitiren çocukları bir bir anlatarak, "Onlar böyle vahşice bir saldırıyı hak etmedi" diye belirtti.

Encu'nun yazdığı mektubu olduğu gibi yayınlıyoruz:

"Gecenin zifiri karanlığı, soğuk hava, kar, çamur ve ölüm korkusu bunlardan hiçbiri o gece ölüme giden yoldan vazgeçtiremedi. Çünkü mecburdular. Kimisi ailesine maddi destek çıkmak için, kimisi okul harçlığını çıkarmak için, kimisi yetimdi evinin geçimini sağlamak için. Kimisi de sınava gidecekti yol parasını elde etmek için gittiler gittiler, ama geri gelmediler. Ey insanlık sıfatını yitirmiş vicdansız caniler. Ey eli kanlı katiller, öldürdüğün canlarına kıyarak katlettiğin gencecik kardeşlerimi tanıtayım sana.

Serhat Encü: Daha 17 yaşındaydı, babası yaşlı çalışmadığı için ve üniversite okuyan iki ağabeyine harçlık göndermek için gitmişti.

Cemal Encü: 16 yaşındaydı, lise son sınıf öğrencisiydi cebine harçlık koyabilmek için ve okul kantinine borcunu ödemek için gitmişti.

Hamza Encü: 21 yaşındaydı, önce askerliği bitirdi, ailesine maddi destek çıkmak için gitmişti

Şerafettin Encü: 16 yaşındaydı, lise son sınıf öğrencisiydi yetimdi annesini 5 yıl önce kaybetti babasından para isteyemiyordu cebine harçlık alabilmek için gitmişti.

Bedran Encü: 14 yaşındaydı, ortaokul öğrencisiydi ailesinin en büyük erkek evladıydı yaşı küçüktü babası diğer kardeşlerine emanet etti. Oğluma yardım edin dedi ve kardeşleriyle beraber gitti.

Şivan Encu: 16 yaşındaydı, lise öğrencisiydi babasından ayrıydı, Annesine evine bakmak için gitmişti.

Aslan Encu: 17 yaşındaydı, Babası yaşlıydı 6 sene önce ağabeyi mayına basmıştı. Ağabeyinin hastane masrafını karşılayabilmek için gitmişti.

Calal Encu: 18 yaşındaydı, Gururluydu babasından ağabeylerinden harçlık istemeyecek kadar gururluydu.

Hüseyin Encu: 19 yaşındaydı, ailesinin en büyük erkek evladıydı seneye askere gidecekti, babasının borçları vardı, babasına destek çıkmak için gitmişti.

Selam Encu: 22 yaşındaydı, Beraber liseden mezun olduk. Üniversiteyi yeni bitirmişti. Sınavlara girecekti, cebinde yol parası olmadığı için gitmişti.

Fadıl Encu: 19 yaşındaydı, ailesinin en büyük erkek evladıydı. Diğer kardeşleri gidiyor diye o da güle oynaya beraber yola koyularak gitmişlerdi.

Ey insanlığını kaybetmiş eli kanlı katiller! Diğer 24 kardeşlerimde yaşları 20'yi geçmemişti ve hepside aynı amaç için 50 TL'lik harçlık için gitmişlerdi. Getirdikleri 2 bidon 30 kilogram çay ve 2 torba şekerdi. Bunlar için; onları savaş uçaklarınızla, bombardımana tutarak katlettiniz. Onlar böyle vahşice bir saldırıyı hak etmedi. Ey vicdansız caniler; Bu halk yıllardır ezildi, genciyle küçüğüyle evladını kaybetti, haksız yere katledildiler. Sizlerden hesap soracak güce sahip değiller. Sizi yüce yaradan cenabı Allah'a havale ediyorum.

Serhat Encu'nun abisi Welat Encu (22). DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum