Roboski için sessiz protesto

Roboski için sessiz protesto

Yeni Anayasa için Barış Girişimi üyeleri, Roboski katliamının sorumluların ortaya çıkarılmamasını protesto etmek için sessiz eylem gerçekleştirdi.

İZMİR - Yeni Anayasa için Barış Girişimi üyeleri, Roboski katliamının faillerinin ortaya çıkarılmamasını protesto etmek amacıyla Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde sessiz eylem gerçekleştirdi. Yapılan eyleme çok sayıda yurttaşın yanı sıra Vicdani retçi Halil Savda da katıldı.

Eylemde "Belki kazanacaksınız ama bir çift sözüm var: Eğer beni öldüren bombalar adaleti de öldürmediyse, adalet talep ediyorum. Yoksa o kocaman pahalı bombalarını beni öldürmekte harcadığı için devletten özür dilemeli, hedefi şaşırmayıp beni öldürdüğü için Genelkurmaya teşekkür etmeli miyim?" pankartı açılarak, "Acıyı değil, barışı paylaşalım", "Çatışma değil müzakere, ölüm değil çözüm", "Uludere'de 34 can artık yok. 346 gün geçti, sanıklar nerede" dövizleri taşındı. Eyleme sessiz bir şekilde devam eden gruba çevreden geçen bazı yurttaşlar alkışlarla destek verdi. Grup sessiz başladığı eylemi, sessiz bir biçimde bitirdi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.