Rio Olimpiyat oyunlarına mülteci takımı katılacak

Rio Olimpiyat oyunlarına mülteci takımı katılacak

5-21 Ağustos tarihleri arasında Brezilya'nın Rio de Janerio kentinde yapılacak Olimpiyat oyunlarına mülteci sporculardan oluşan bir takımın da katılacağı açıklandı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach Olimpiyat oyunlarına katılmak üzere mültecilerden oluşan bir takım kurulduğunu söyledi.

Komite'nin yönetim kurulu tarafından resmen onaylanan ve Mülteci Olimpiyat Atletleri Takımı olarak adlandırılan takım 43 kişilik sporcu havuzundan seçilecek.

Olimpiyat Komitesi tarafından belirlenen sporcuların tüm antreman masrafları da karşılanıyor.

Olimpiyat Komitesi sporcuların belirlenmesinde iyi sporculuk düzeyi, Birleşmiş Milletler tarafından onaylanmış bir mülteci statüsü, kişisel durum ve öz geçmiş gibi kriterlerin rol oynadığını açıkladı.

Bach takımda kaç sporcunun bulunacağı konusunda "Bir hedefimiz yok. Sporcuların niteliklerine bağlı. Takımda 5 ile 10 arasında atlet olabilir" dedi.

Komite Başkanı Bach "Bir ulusal takımları, arkalarında yürüyecekleri bir bayrakları ve çalınacak bir ulusal marşları olmayan bu mülteciler, Olimpiyat bayrağı ve marşı altında oyunlara katılmalarını memnuniyetle karşılayacağız" diye ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.