Rıdvan Erhan konuştu

Rıdvan Erhan konuştu

Ahmet Türk’e atılan yumruğun protesto edildiği Yüksekova’daki olaylarda yaralanan Rıdvan Erhan, ekmek alamaya giderken polisin gaz bombasına maruz kaldığını söyledi.

ADEM TAYAN / VAN

Kapatılan DTP Eş Başkanı Ahmet Türk’e Samsun’da atılan yumruğun protesto edildiği Yüksekova’daki olaylarda gözüne gaz bombası gelen 14 yaşındaki Rıdvan Erhan’la tedavi gördüğü Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde konuştuk.

"EKMEK ALMAYA GİTTİM GAZ BOMBASI ATTILAR"

Erhan, olayın yaşandığı gün ekmek almaya gittiğini ifade ederek, orada olayların içinde kaldığını ve gözüne gelen gaz bombası ile yaralandığını kaydetti. Erhan, gözünde oluşan hasar nedeniyle nesneleri sarı görüyor.

YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi plastik cerrahi bölümünde tedavi gören Rıdvan Erhan olayı şöyle anlattı. “Olay günü ekmek almak için çarşıya gittim. Olayların içinde kaldım. Gaz bombası gözüme denk geldi. Şu an çok az görüyorum. Gördüğüm her şey sap sarı”

"ÇOCUĞUMUN GÖRMEME RİSKİ VAR"

Rıdvan Erhan’ın babası Arif Erhan ise olayların çıktığı gün oğlunu ekmek almaya gönderdiğini belirterek akrabalarının telefonla arayarak haber verdiğini söyledi. Baba Erhan haber verilmesi üzerine oğlunu alıp hastaneye götürdüğünü kaydederek, “gözüne gaz bombası atmış polisler. Çocuğumun bir daha görmeme riski var. Polislerden şikâyetçiyim. Devlet önlem alsın. Artık çocuklarımız ölmesin, sakat kalmasın” diye konuştu.